2012. október 1., hétfő

2012 Rettegés és valóság


A közvélemény egy részét ma még egyelőre hidegen hagyja, hogy mi fog történni 2012-ben, egészen pontosan 2012. december 21-én, péntek éjszaka. Ám, amint hallani fogja a közvélemény másik részétől, illetve a média által felkapott, bulvárosított híreket, miszerint 2012 nagy változások éve, egyre inkább el fog töprengeni azon, hogy van-e valóságalapja a szóbeszédnek, vagy mindez csak kacsa.

A félelem és szorongás nagyon mély gyökereket eresztett az emberek pszichéjében. Mondhatnók, jól elültették bennünk, hogy mindig valamitől rettegjünk. Végül, már ott tartunk, hogy magától a rettegéstől félünk. 2012 ilyen szempontból kiemelkedő év lesz, de van jó hírem is: lesz karácsony! A maja időszámítás nem ér véget, csupán egy ciklus záródik majd le sok közül, s azon nyomban következik egy újabb.

Vannak neves kutatók, akik már beharangozták a Nibiru érkezését 2012-re. Hát, majd meglátjuk. Ők jobbára a NASA-ra mutogatnak, mondván, eltitkolja az adatokat. Azonban a Nibiru érkezését, azaz a Föld közelébe érését szabad szemmel is látni fogjuk, ha minden igaz. Miért? Mert több mint 3000 évvel ezelőtt is így történt. Ha hatásait pedig aligha lehet majd véka alá rejteni, mert nyilvánvaló lesz az óriásbolygó méretei miatt. Utalnék itt a gravitációs erőterére. Gondoljuk csak meg, hogy a relatíve picike Hold mire képes! Megemeli a tengereket, befolyásolja az élőlények viselkedését, megváltoztatja auráink rezgését, hat az álmainkra, a hormonrendszerünkre. Hát, akkor egy Földtől 23-szor nagyobb bolygó váratlan és nem megszokott megjelenése mire lesz képes? Nem hinném, hogy el lehetne majd tusolni, de addig kár volna felesleges riadalmat kelteni, hiszen a mi tudósaink még nincsenek tisztában a Nibiru paramétereivel és földi életre gyakorolt hatásával. Nem így a maják!

A maják zseniálisak voltak asztronómia és matematikai tekintetben, s vegyük hozzá még a spirituális adottságaikat, az erkölcsi színvonalukat és a kozmikus tudásukat. Mindent egybevetve a maják előre prognosztizálták az emberi evolúció megannyi ciklusát és ebben maradandót alkottak. Nem véletlenül nevezik a maja papokat is az idő őreinek. Nos, a maják többféle időszámításban gondolkodtak. 2012 érdekessége elsősorban abban áll, hogy nem csak egy kis ciklus (5125 év), hanem egy nagyciklus (25625 év) is lejár azon az ominózus éjszakán. Ezen felül a naprendszerünk stádiuma sem akármilyen a galaxisunkban. Mint tudjuk, a naprendszerünk nem egy statikus valami, hanem egy őrületes sebességgel száguldó, bonyolult valami. Mi is keringünk a galaxis középpontja körül. Egyes számítások szerint egy teljes fordulat földi években kifejezve 220millió évre rúg. Továbbá naprendszerünk is állandóan változtatja a pozícióját a többi csillaghoz képest is, ami azt jelenti, hogy milliárdnyi naprendszer kisebb-nagyobb hatásának kereszttüzében élünk folyamatosa. Ezt a húrt csupán azért pendítettem meg, hogy alátámasszam, hogy van holnapunk és lesz jövőnk 2012 évvége után is.

Megjegyzem, a maják sem állítottak mást. Tehát tévedés a maja papokra hivatkozva kijelenteni, hogy a világ végét jövendölték meg. Nem, erről szó sem volt. A maják az evolúciós ciklusunk lezárulására hívták fel a figyelmet, amely nem egyetlen nap alatt fog végbemenni, s ami után majd egy új éra veszi kezdetét.

Aki a maja és még több mint egy tucat hivatkozási alapot arra használja fel, hogy a korszakváltás és a paradigmaváltás szükségességét hangsúlyozza, az különféle ideológiai befolyások alatt teszik. Ettől olyan ingoványos talaj 2012. Sokan mindenfélét összehordanak maja és egyéb archaikus és kevéssé ismert kultúrák régészeti és kulturális maradványaira hivatkozva, s abból sajátos logika alapján láttatják az általuk összerakott, megálmodott és helyeselt korszakváltást. Ezért sokakból már eleve taszítást vált ki a téma, illetve ennek köszönhetően csap le a média 2012 szenzációjára. Miközben mindenki ideológiákat gyárt, kiöntik a fürdővízzel a gyereket. Ugyanis sokan hiteltelenné teszik a maja próféciákat azzal, hogy feltupírozva, divatos szóval élve testre szabva tálalják. Következésképpen a korszakváltás valódi mibenléte felett óhatatlanul elsiklik az átlagember ebben a hatalmas információdömpingben, amelyből képtelenség kiszűrni a komoly adatokat.

Nostradamustól kezdve Edgar Cayce-ig hivatkozhatunk jövendőmondókra, avatárokra és akár még tudósokra is, de ez még távolról sem jelenti azt, hogy megértettük a 2012-es év mondanivalóját. Álláspontom szerint nem lenne szabad riogatni a jónépet, elkápráztatni mindenféle teóriával és szórakoztatni a jövőképek sokaságával. Ehelyett 2012 és a világváltás neuralgikus pontjaira lehetne felhívni a figyelmet, amelyek a következők:
•nagy változások zajlanak a Napban
•sűrűsödnek a napkitörések
•harcol egymással a hamis és a hiteles ezotéria
•az emberiséget megvezetik bizonyos körök
•élhetetlenné tesszük a saját életünket, ezen mihamarabb változtatnunk kellene
•tudati fejlődés nélkül nincs korszakváltás
•ha léteznek magasabb rendű intelligenciák, akkor ők bármikor beavatkozhatnak a sorsunkba
•nem zárható ki egyetlen katasztrófa sem földön, vízen, levegőben és az űrben
•minden kihívásra a megoldás az emberben van: agy, aura, tudatosság…
•az egzisztenciális félelemben élő ember – rettegés – alkalmatlan a valóság befogadására és megismerésére
•a valóság minden emberi képzeletet felülmúl
•első lépésként a harmonikus élet megteremtését lehetne megcélozni, s csak utána tegyünk nagy horderejű kijelentéseket a jövőt illetően
•valódi, megtapasztalható spiritualitás nélkül kasztráljuk a vallásokat és a filozófiákat
•az egyéni kompetenciákra nagyobb hangsúlyt kellene fektetni, mint eddig
•a 2012-es esztendő egy lépéssel közelebb viheti az embert isteni eredetéhez


Rubi Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése