2012. január 17., kedd

Spirituális függőség


Azok a keresők, akik a spirituális élményeket kutatva olyan tartalmat keresnek,
amelyek a drogokhoz hasonlóan pillanatnyi “boldogság” élményt nyújtanak, függővé válnak.

Amikor tartósan elérik ezeket az élményeket, egyre többet és többet akarnak. Ezek azok a pillanatok, amelyek összetevőjét az elméleti meggyőződés adja.
Elhiteti velük, hogy ha ezt minél többször átélik, akkor a jó érzés megmarad és a boldogság, „soha nem múlik el”.

A drogot fogyasztók talán annyi előnyben vannak, hogy tudják, mit vettek be és mit várhatnak tőle. Ám az ezoterikus függők meg vannak róla győződve, hogy nekik semmi bajuk sincs, sőt…a többiekkel valami hibádzik.

Az a meggyőződésük, hogy mindenkinek ezt kellene csinálnia…és hát “szegény” többiek még „szintekkel” lejjebb vannak. Igyekszenek ezért “hajtani” az igét, hogy legalább olyan szintre kerüljenek a többiek, mint ők, mert hát problémákkal küszködnek tudatlanságuk miatt és segítségre szorulnak.
Ellentétekben gondolkoznak, mert fenn akarnak tartani egy állapotot, ami lehetetlen. A szélsőségeket élik, mert a hinta, hol fent -hol lent van, de csak pillanatnyilag.

Az ilyen függő megpróbál fenntartani egy állapotot, megerőszakolva önmagát, persze a többi lehetőség és tapasztalás rovására.
Az igazság, nem fent és lent van, hanem a mozgásban. Minden összefügg, és ne akard megállítani a hintát a levegőben, mert sehol sem jobb, mint máshol.

 

Nincsenek szintek, mert nem lehet olyat mérni, ami nincs kötöttségekhez kapcsolva.
A magasztos pillanatokhoz kapcsolt élmények állandó fenntartása erőszakkal párosul valamint kötöttségekkel, mert erő nélkül nem lehet fenntartani még egy tollpihét sem.
Elvész a mozgásból fakadó szabadság.
Ez a függőség egyoldalúvá és korlátolttá teszi a keresőt. Azt hiszi, ha “jól” érzi magát, közelebb van az igazsághoz, ha pedig “rosszul”, akkor meg “véletlenül” távolabb.
Éld meg azt, ami éppen MOST van. Ízleld meg a Valóságot. Még ha fáj is, hemperegj bele, mert az igazán rossz pillanat ugyanolyan természetes, mint a nevetés.

Amikor megízlelted tudatosan és átrágtad, majd jól a fejedbe vésted minden
tulajdonságát, szabaddá válnak a döntéseid, és nem kóstolsz bele “véletlenül” a keserű cukorba, mert különbséget tudsz tenni a véletlen és a tudatos ízek között.
Tudod mibe harapj bele ha édeset szeretnél, ugyanakkor nem ítéled el, ha valaki még csak most kóstolgatja a keserűt, édeset keresve.

MERT NEM EMBEREK VAGYUNK,AKIK SPIRITUÁLIS ÉLMÉNYEKET ÉLNEK
MEG, HANEM SPIRITUÁLIS LÉNYEK, AKIK MEGTAPASZTALJÁK AZ EMBERI
LÉTET…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése