2012. február 7., kedd

Az energia




Vajon honnan származik? Miből ered? Milyen mennyiségben áll a rendelkezésünkre?
Nem ered sehonnan és semmiből, csak Van. Mindig is létezett. Körül vesz minket, benne vagyunk, és ennek az Energiának köszönhetően létezünk. Mi is, és a világmindenség minden egyes fizikai vagy nem fizikai megnyilvánulása is. Végtelen, örökérvényű és kifogyhatatlan. Ez a Tiszta Kozmikus Energia.

Bizonyára hallottunk már olyan emberekről, aki "kézrátétellel" gyógyítanak. Kissé misztikusnak és titokzatosnak találjuk ezt a dolgot, annál is inkább, mert azt feltételezzük, hogy ez a gyógyító erő abban a bizonyos személyben rejlik.

Nos nem szeretnék tekintélyromboló lenni, de ellent kell mondjak ennek a dolognak, még akkor is ha úgy tűnik, hogy ezzel kissé elhomályosítom a rejtélyességét ennek a misztériumnak.

Ez az erő, ez a gyógyító Energia, minden egyes embernek rendelkezésére áll, függetlenül attól, hogy hisz e- az illető benne vagy sem. Jómagam és hozzám hasonlóan sokan mások is, ezt a Kozmikus Energiát használjuk energetikai és szervi problémák megszüntetésére.

Energia egyféle létezik, és mindannyian ugyanazt a tökéletesen intelligens Energiát használjuk. Teljesen mindegy, hányféle nevet adunk neki: Szeretet Energia, Kozmikus Energia, Univerzum Energia, vagy Bioenergia.

Felmerül a kérdés, hogy ha mindannyian birtokában vagyunk ennek az erőnek, miért van mégis annyi beteg ember a Földön?

A válasz egyszerű: A legtöbben helytelenül alkalmazzák önmagukra az Energia szükségszerű törvényeit. Az emberiség egy igen jelentős százalékának fogalma sincs arról, hogy tudatosságuktól függetlenül is befolyásolják az Energiák áramlását. Rendkívül ártalmas gondolkodásmódunkkal diszharmóniát teremtünk magunk körül, és jószerivel ez eredményezi az Energia elhasználódását és hiányát.

Pl.: hatalmas erőfeszítéseket teszünk, ezáltal óriási mennyiségű Energiát használunk el a gyűlölködésre, irigységre, haragra, önsajnálatra, ellenben pozitív irányú gondolatainkat földi, mindennapi nyűgjeink miatt a háttérbe szorítjuk. Minél jobban elveszítjük a harmóniát a fizikai, anyagi bajlódásaink miatt, annál jobban vonzzuk magunkhoz a gyűlöletet, haragot és a félelmet. Vagyis minél több Energiát használunk fel olyan dolgokra, ami rossz gondolatot, fájdalmas lelki érzetet nyújt számunkra, annál inkább generálódik és hatványozódik az energiahiány és a negatív Energiák jelenléte. Lélekben egyre gyengébbnek, betegebbnek érezzük magunkat, ezáltal újra és újra negatív Energiát vonzunk magunkhoz.

Az Energia kétpólusú, pozitív és negatív. Ez nem azt jelenti, hogy jó és rossz Energia, pusztán a polaritását jelzi. Mindkét polaritásra szükségünk van az Univerzum létéhez, mert maga az Univerzum is kétpólusú. Nem mindegy azonban, hogy milyen mértékben áramlik bennünk. Mivel az ember is kétpólusú ezért az okozza legnagyobb bajt, hogy felborul az Energiák harmóniája a testi, lelki és szellemi hármasságban. Ha valamilyen oknál fogva, megbomlik bennünk ez az egyensúly, mondjuk az egyik polaritású Energiából több áramlik be, mint a másikból, az előbb utóbb testi, és lelki káoszhoz vezet.

A szellemi és lelki szükségleteinket a pozitív polaritás elégíti ki. A fizikaira, a nyers erőre alapszik a negatív pólus. A földsugárzások hasonlóképp a negatív polaritást képviselik.

Valójában nem egyszerűsíthető le ennél jobban az emberi értelemhez az Energiák poláris mivolta. Elégedjünk meg annyival, hogy az Energia tökéletesen intelligens, és megtalálja szükségszerű helyét. Továbbá, ha Energia áramoltatással (kézrátét) segítünk bizonyos betegségek megszüntetésében, akkor is a két polaritást harmonizáljuk egy ként, a csakrákban és az aura bizonyos részein.

Ha az ember megtalálja a testi, lelki és szellemi, kiegyensúlyozottságát, az Univerzum Energiája tökéletes harmóniában áramlik. Ismerjük meg önmagunkat, és élesszük fel a rejtett képességeinket! Ismerjük meg az Energia hatalmát! Tegyük általa harmonikussá földi jelenlétünket, és segítsünk hozzá másokat is!

A hét elsődleges csakrán kívül számos kisebb energiaközpont is megtalálható testünkön. Nagyon sok apró csakra helyezkedik el a meridiánokon, más néven, az energiavonalainkon, melyek mind egy-egy akupunktúrás pont helyét képezik.

Van azonban még két nagyobb csakra, melyeknek a továbbiakban nagyon fontos szerepe van számunkra. Ez pedig a két tenyerünk közepén található. Ezzel a két csakrával, közvetlen tudjuk oda-vissza áramoltatni az Energiát mások felé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése