2012. január 3., kedd

A szeretet mértéke


 


Tedd a lábad a földre emberi lényként, és megismerheted., megtapasztalhatod a szeretet mértékeit.
A legalsó szeretet az emberi szeretet, mint egy mérték. Ami attól feljebb való a gyermeki szeretet .
A második, emelt szeretet. Amit az ember gyakorolhat és megtanulhat az a szellemi, vagy lelki szeretet.
A szeretet, nem olyan kényes és érzékeny, mint azt ti gondoljátok. A szeretet nagyon is határozott energia, amely a teremtő szférák és lényei energiája. Volt egy ember a történelemben, aki az Ádám energiát hozta felétek, aztán egy másik, aki Mózes, majd Buddha és Jézus Krisztus. Az emberi lény valósított itt szeretetet a földön .A teremtés mindig akkor kezdődik el igazán, amikor az intelligens lények számára működtethető az-az energia halmaz, ami a szeretet, és működik. Nem az a fontos a szeretetben, hogy van, az a fontos, hogy működik bennetek. Abban a létben, amelyben van a test és a szellem. A test és a szellem egységét, csak ez az energia hozhatja létre. Erről már beszéltem. Arról még nem, mi az, ami működteti bennetek a szellemet .A szellemet csakis a szeretet megfelelő mértéke fogja bennetek működtetni. A szeretet mértéke nem az, ahogyan gondolkodol, vagy érzel. Arról beszél a szellem, ami van benned .A szellem működésének mértéke, az általad működtetett szeretet mértékétől függ.
Az óra, csak akkor működik, ha a mechanikája működő képes és jár, mozgásban van. Ha tökéletes az óra mechanikája, precízen működik és a pontos időt, mutatja az ember számára.
Ez a szeretettel is így van. Ha az emberi lény nem tud szeretetet működtetni magában a szellem, sem működik tökéletes minőségben .A szeretet egy dinamikus energia ,fény és alkat. Nem az a fontos, hogy fény, hanem az, hogy alkata és függvénye a szellem szereplésének, az ember életében.
Ha az ember úgy dönt, hogy értelmetlen a szeretet alkalmazása az életében a szelleme nem térhet arra a síkra, amely a testi létet képviseli .A szellemi lény egy szeretet energia működésével tud hozzá járulni, az emberi lény fejlődéséhez, és ez a tudás, igazság fénye. Nem arra gondolok, hogy megvilágítja az emberi elme tudását. .Arra, hogy a fény maga a szellem, aki a tudást hozza az emberi szintre. Az elme tudása is értékelhető, de a szellem tudása a szeretet és az igazság. A szintek azonban különbözőek.
A szellemben is, mint a tudás és szeretet. Az a szint azonban nem hasonló ahhoz az emberi szinthez, amit emberi vagy gyermeki szeretetnek nevezünk .A szeretet mindenképpen Isten tulajdona. Az Isten energia, eljut a szellem által az emberi lény testébe, és azt fejleszteni kívánja. Az ember, aki nem érti a szeretet fontosságát, nem nőtt fel arra a tapasztalatra, melyben egyesülhet a szellemmel és a szeretettel, ami isteni benne. Valamit meg kell értetni az emberrel .A tudás-nem tudás, a szeretet pedig nem szeretet, amit annak hisz. A tudás az ami a felsőbb valóságokból származik, mert a szellem a tudás őrzője. A tanítást is ő hozhatja az emberi elme számára. ,ami a szeretet és valósága annak az embernek, aki őt befogadja. Miért beszélek a szellem egységről és az egység szellemről külön? Az ember megélheti az egységet a szellemével és ez a legfontosabb a mostani időszakban a számára. Nem az a fontos hogy szeret, az a fontos, hogy szellemben szeret. A szellemével egységben.
Az ember halasztja a főbb feladatait megoldani. A szellem arra hajtja az ember gondolatot, és érzelmet, hogy tisztuljon, és egyesüljön, valamint a szellemi létnek adja át magát.
Ehhez alap a szeretet gyakorlás. Amit megtanultatok. A szeretet nem egy elfelejtett érzelem, amit újra meg kell tanulni .A szeretet a szellemben van, csak egyesülni kell vele és működtetni a testi valóságban is.
Ez a feladat, amiről már többször is beszéltem. A beszéd nem a szellem része. A szeretet a szellemi része az embernek, amikor egyesül vele. A tudás és az értelem sem egy, mert a tudás a szellemé az értelem a fizikai elmében van. Mind ezeket értsétek meg gyakorlatok által. A kimondott szóban, már nincs olyan erő, mint a szeretet tartalomban, amivel sugárzol és teremtel .A szó mely isteni származék, nem arra való, hogy beszélj, és ne teremts vele jót. Ezzel arra hívom fel a figyelmet, hogy a szavakat, amiket kimondotok, szellemmel mondjátok csak ki. Mert az a teremtő és szép része az emberi lénynek.
Ez a teremtés: szó, érzés, szeretet, hatékonyság, tudás. Nem az eleje a szó a valóságban. A szó az embertől jön, az érzés követi, majd a szeretet és utoljára a tudás. Ezt kell már megfordítanotok. Ti így juttatjátok el az emberiséget a tudásig.
Számotokra az a feladat, hogy a tudást és a szeretetet átadjátok, az emberi lénynek, és az emberiség elfogadja tőletek. Ezzel zárom a mai napon a tanítást. Folytatom a szeretetről, mert ebben még sok dolgunk van együtt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése