2011. szeptember 30., péntek

Pénzcsinálás a gazdasági válságban


A recesszió ideje a legjobb idő a felemelkedésre. Ilyenkor célszerű vállalkozni, vagy a már meglévő vállalkozást gatyába rázni. Lehet, hogy ez most furán hangzik, de olvasd csak tovább.
A média őrület persze ennek épp az ellenkezőjét nyomja. 2008 vége óta mást sem hallunk csak, hogy minden hanyatlik, a cégek pedig sorban bezárnak. Ez a legtöbb embert anyagi szempontból óvatossá teszi. Sőt ezek után ki az aki nem a rosszat várja el? Ha valami nem sikerül, az úgyis azért van mert válság van. Szinte már természetes, nem?
Ha beveszed ezt a hisztériát, akkor te ugyanúgy az áldozata leszel.
De ha elkezded racionálisan végiggondolni a dolgokat (ebben nagy segítségedre lesz, ha kidobod a hiperszuper plazmatévéd), hogy mi is történik valójában, rájöhetsz hogy rengeteg lehetőség van, amerre csak nézel.
Manapság az emberek visszafogják a költségvetésüket, mert félnek ettől az egész helyzettől, és nem vesznek meg minden vackot. Valójában lehet élni autó nélkül a városban, hitelkártya nélkül főleg, és nem muszáj a karácsonyi ajándékokra is egy évre eladósodni, de sorolhatnék ezer fölösleges dolgot még. Emiatt sok cég elszegényedett ez tény. Mert nem létszükséglet az, amit árulnak.
Sokkal érzékenyebbek lettünk arra, hogy ha valamire pénzt adunk ki, akkor annak legyen valós értéke. És itt van a kutya elásva. Azok a cégek amelyek értéket adnak az embereknek, ma is teljesen jól működnek a válság ellenére is.
Ezenkívül rengeteg ember rájött végre, hogy olyan, hogy biztos állás nem létezik. Sok sok honfitársunk megtapasztalta ezt az elmúlt években.

A pénzkereséshez való rossz hozzáállás

Főleg a tavalyi évtől kezdődően látok rengeteg embert, akik pénzt akarnak (lehetőleg sokat és gyorsan). Alapvetően nem lenne lehetetlen, mert a vonzás törvénye is lehetővé teszi ezt bárki számára. DE ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előtte, akkor mitől lenne más az eredmény?
A legáltalánosabb probléma, hogy az emberek arra fókuszálnak, hogy pénzt akarnak. Ez a top prioritás. Ezen gondolkodnak éjjel-nappal. Aztán bemennek dolgozni mint máskor, és tök frusztráltak, hogy már megint nem történik semmi. Ez csak kiábrándultsághoz és csalódottsághoz vezet.
Kicsit olyan ez, mint amikor a levágott fejű tyúk szaladgál körbe-körbe, az emberek is mindenbe belekapnak, mert egy szuper lehetőség.

Ha eredményeket akarsz

Változtasd meg a gondolkodásodat a pénzről. A korlátozó hiedelmek visszatartanak a sikertől, számold fel őket. Már ez önmagában óriási eredményeket hozhat! Ezenkívül kell a cselekvés is. Találd ki, hogy milyen értéket tudnál adni az embereknek. Hozd létre az értéket, és közvetítsd az embereknek. Fektesd ebbe az energiád, higgy saját magadban és az eredmények el fognak kápráztatni.
Az érték: olyan egyedi vagy egyedi megközelítésben tálalt dolog, ami érdekelheti az embereket.
A közvetítés: találd meg azt a csatornát, ahol megismerhetnek, és elkezdhetik használni, amit kínálsz, nyilván úgy, hogy Te ebből profitálsz.
Ezt a kettőt együtt kell csinálnod, mert külön-külön nem sokat fog érni. Gondolj a művészekre, feltalálókra, akik fantasztikus dolgokat tudnak alkotni, de a feléről soha nem fogunk hallani. Mert nem találják meg az utat a közönségig, érdeklődőkig.
Tehát a lényeg: ha több pénzt akarsz keresni, akkor ne arra fókuszálj, hogy több pénz kell neked, hanem arra, hogy értéket adj az embereknek, és közvetítsd is feléjük.
Szerintem az a gond, hogy az emberek nem tudják, mi a pénz. A pénz egy csereeszköz. Adsz valamit, azért kapsz pénzt. A valami lehet az időd (alkalmazottként) vagy egy áru, érték (vállalkozóként).
Szóval mit kell tenni, hogy több pénzt keress?
1. többet dolgozol alkalmazottként (ezt nem javaslom, és amúgy is hamar eléred majd a teljesítőképességed határait)
2. több értéket hozol létre és közvetítesz
(3.) csatlakozol egy MLM hálózathoz, dolgozol öt évet kőkeményen, aztán nem dőlsz hátra, mert a téveszmékkel ellentétben ezt sem lehet abbahagyni, de azért el lehet érni egy komoly életszínvonalat
Tehát kérlek, arra ne vesztegesd az időd, hogy ezek közül egyiket sem csinálod, és mégis várod a csodát. Nem fog megtörténni. Mert a semmiért cserébe szintén semmi jár.
Ami még fontos az az idő. Mindenkinek minden rögtön kell. Nekem is. De onnantól, hogy nekiállsz, adj magadnak időt. Minimum fél évet. A lényeg, hogy akármilyen helyzetben is vagy, innentől kezdve évről évre mindig jobb legyen az anyagi helyzeted. Ez egy folyamat.

A nehézségek

Remélem mire idáig eljutottál, már körvonalazódik valami terv a fejedben, hogy mit kéne kezdened magaddal. Ha kitalálod, hogy milyen értéked van, onnantól nehéz hibázni.
A nehézség talán annyi, hogy folyamatosan özönlik az információ az egyszerűbb, gyorsabb „pénzcsinálási” módozatokról, amik elvisznek rossz irányba. A sok önfejlesztő könyv önmagában jó. De mivel a legtöbb ezeket olvasó ember, zsinórban olvassa ezeket, gyakorlatilag egyik hatástalanítja a másikat. Mert a gyakorlatokat már nem csinálja meg, pedig a kitartás lenne a legfontosabb (mint mindig).
A másik a munka. Amíg eladod az időd pár ezer forintért, addig nehéz lesz változtatnod. Sőt azt kell mondjam, ha egy földönfutó akar elkezdeni változtatni, sokkal könnyebb dolga van. Neki nincs munkahelye, ahol nap mint nap vesztegeti az idejét, miközben másnak dolgozik és keresi a nagy pénzt. Ez a modern kori rabszolgatartás. Csak most nem korbács van a főnök kezében, hanem pl egy komplett anyag arról, hogy ki mikor jön-megy munkába stb.
A jó hír az, hogy ezt az alkalmazotti kérdést könnyű orvosolni. Kezdj el vállalkozni, és hamar lecserélheted a főállásod. Alkalmazd a fent leírtakat hozd létre a saját „termékedet” vagy tudásodat, és csináld folyamatosan. Hidd el sokkal könnyebb, mint az alkalmazotti munka, és még jobban meg is éri. A lehetőségek pedig mindig meg fognak találni.
Ez az egész bőség gondolkodás kicsit kiábrándítóan hathat, ha per pillanat anyagi problémákkal küzdesz. Nyilván amíg valaki nem tapasztalja meg, hogy pénzt keresni nem nehéz, nem fogja azt gondolni, mert kőkeményen dolgozik azon, hogy legyen még több, és mégse történik semmi. A kulcs az, hogy a figyelmed mire fókuszálod. Ha arra, hogy pénzt keress, garantálom, hogy hosszú és kemény utad lesz, tele visszaesésekkel és kiábrándultsággal. Ha tényleg a pénz az, amit keresel, akkor sok sikert hozzá. Egyre több és több erődet fogja felemészteni az érte való küzdelem, és a végén rájössz, hogy az életed mégis üres.
MEGOLDÁS: találd meg a célod, amitől reggel kiugrasz az ágyból, valamint inspirál, motivál (Mindenkinek van ilyen. Szánd rá az időt, hogy megtaláld.) és dolgozz érte! A fizikai és szellemi világban is. A tudatos teremtés és a vonzás törvénye divatos, mert azt sugallja, hogy minden fejben dől el. Tulajdonképpen ez igaz is. De tenni is kell érte, és itt rontják el sokan.
Gondold végig és válassz bölcsen.

1 megjegyzés: