2011. szeptember 30., péntek

A siker kulcsa


Egy pár tévhit a sikerrel kapcsolatban:
A szakképzettséged nem igazán lenyűgöző…Egészen mostanáig az volt a „divat” nálunk, hogy szinte csak az volt ember, aki elvégzett egy bármilyen főiskolát, egyetemet. És persze emellett mindenki tudta, hogy semmit nem ér és fölösleges. Ez aztán a tudathasadás.
Mivel fizetni kell mostantól a felsőoktatásért jóval több embernek, meglátjuk ez a divat, hogyan változik…De az mindenesetre biztos, hogy kis hazánkban a kétkezi munkás nincs megbecsülve emberileg. És a vicc, hogy sokszor többet keresnek, mint a sokdiplomások. Egy dolog hiányzik náluk csak, a pénzügyi műveltség. Ha ezzel rendelkeznének, szerintem könnyebben „kitörnének”, mint egy közgáz diplomás. Ha nekem nem hiszel, nézz be mondjuk egy marhatenyésztőhöz. Vagy egy kőműveshez.
Mindig a régi kerékvágás…
A legtöbb ember mindig ugyanazt csinálja…és hogyan is lenne máshogy, ugyanazzal a végeredménnyel.
Nem a kemény munka…
Gondolhatod azt is, hogy a munka minősége és mennyisége a titok. Rengeteg ember dolgozik nagyon keményen és sokat és mégsem sikeresek. Mi hiányozhat?
Az intelligencia?
A legtöbb tudós szegény. Ha az intelligencia számítana akkor a legtöbb pénzt a tudósok keresnék a világon, és tök boldogok lennének az életükkel.
A hiedelmeid hozzák létre a tényeket…
Akkor mi a válasz? A gondolkodásmód, a tudatos és tudattalan hiedelmek, az értékeid, elvárásaid, és tapasztalataid összessége. Ezt nevezheted a hiedelemrendszerednek.
Változtasd meg a hiedelmeidet…változtasd meg az életed…
Ha azt veszed észre, hogy már megint történeteket mesélsz magadnak, akkor ezt vedd figyelmeztetésnek, hogy ideje változtatni a szokásaidon. Feltéve, hogy reménykedsz a sikerben.
Ha nem tetszik a műsor…válts csatornát…
Ha nem tetszik az életed…lehetőséged van váltani. Ha már dolgoztál, tanultál többet, akkor itt az idő kipróbálni valami újat. Minden ember a gyerekkori programozásának megfelelően éli a mindennapjait. Milyen lenne ha egy gyerek szeszélyeire bíznánk a döntéseinket? Nos, pont ez történik. A régi sérelmeink, fájdalmaink, megbántottságunk szűrőjén keresztül nézzük a világot és hozunk döntéseket nap mint nap!
Milyen lehetőségeket kaptál?
Hiszek abban, hogy mindenki képes megvalósítani, amit csak szeretne. Ugyanakkor gyerekkorunktól kezdve kondicionálva vagyunk arra, hogy mit NEM szabad vagy mit nem lehet. Ez van a születésünktől kezdve. És amikor felnőttként bizonyítani akarsz, számtalan dolgot kihagysz a számításból csak azért, mert számodra természetes, hogy azt nem lehet, nem szokás stb.
Ahhoz, hogy megváltoztasd az eredményt, számolj az okkal is…A legtöbb ember az eredmények hiányára fókuszál, az ok helyett (gondolkodásmód). Más szóval, a jólétük hiányát nézik és megkérdezik: Hogyan lehet több lehetőségem? Hogyan tanulhatok többet? Hogyan dolgozhatnék keményebben?De ha megnézzük a titok tanításait, mit találunk? Az eredmény az a következmény, egy oknak a megvalósulása. Tehát inkább kérdezd azt magadtól: Hogyan tudom felderíteni a tudatalattim korlátait, és ezeket eltüntetni? Hogyan tudom ezeket motiváló, erőt adó új gondolatokra kicserélni?
Hogyan tudom a kapcsolatot megteremteni a tudatalatti és tudatos között, hogy az okot (tehát a gondolkodásmódom) és a következményt (tehát az eredményeimet) is tudjam tetszés szerint változtatni?
Nem tudsz búzát aratni, ha kukoricát vetsz…
Képzeld el, hogy a tudatalattid a föld, és az eredmények amiket megtapasztalsz a fizikai világban a növények. Ha gyenge termésed (vagy eredményeid) vannak, valódi megoldást csak a föld tápanyag utánpótlása jelentheti. Természetesen vannak egyéb tényezők is mint a napsütés, vagy a kártevők mennyisége, de ezek nem a valódi meghatározó dolgok. Ehhez hasonlóan, a gondolkodásmódod vagyis a korábban említett hiedelemrendszered a meghatározó tényezője az életminőségednek, nem pedig az életkörülményeid részletei.
De nézhetjük a sokat említett mozis példát is. A legtöbb ember végigüli a filmet akkor is ha jó, vagy nem jó. Ahelyett, hogy egy szörnyű film esetében felállnánk és kimennénk, mégis maradunk a székünkben és végignézzük. Akárcsak az életben.
Azok akik elégedetlenek az életükkel szimplán csak ülnek ott és nézik az eredményeket, amikkel nincsenek megelégedve. Miért? Mert fizettek a jegyért, mert nem akarnak mást zavarni stb. Lesznek olyanok is akiknek megvan a véleményük a filmről, vagy kukoricát dobálnak extrém esetben, de ez nem változtat a filmen. És van néhány ember, nagyon kevés, akik fölállnak, és megnéznek egy másik filmet. Ők már rájöttek:
Az eredmények nem változnak, amíg a filmet meg nem változtatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése