2011. december 5., hétfő

A sors



A sors akkor állít döntések elé,amikor a legkevésbé számítunk rá.Ilyenkor derül ki elég bátrak vagyunk-e hogy megváltoztassuk életünket.Ilyenkor nem tehetünk úgy mintha mi sem történt volna,s nem hivatkozhatunk arra hogy nem vagyunk felkészülve a döntésre.A próba nem vár s az élet nem néz hátra.

A sorsunk tehát bizonyos mértékig adott. Vannak bizonyos feladatok, amiket meg kell oldani, el kell jutni, meg kell élni, találkozni kell bizonyos helyzetekkel, emberekkel.
Tulajdonképpen az ember nem kerülheti el a sorsát.
De az is igaz, hogy én is alakíthatom a sorsomat, a szabad akarat értelmében, tudatos döntéseim által. De mégis, - és ez nincs ellentétben az előző kijelentésemmel - a sorsunk bizonyos értelemben adott. Vannak helyzetek, események, emberek akikkel találkoznunk kell. Meg kell élni helyzeteket, meg kell tapasztalni dolgokat.
A szabad akarat úgy nyilvánul itt meg, hogy a gondolataid által hogyan viszonyulsz egy adott helyzethez, amit ki kerülni nem tudsz.. Te döntesz, hogy hogyan fogadsz egy eseményt. Pozitívan, vagy negatívan állsz-e hozzá.
Továbbá a szabad akarat által valóban lehetőségünk van bizonyos keretek között mozogni (és ez egy elég széles keret), alakítani sorsunkat, de csak bizonyos keretek között, épp amiatt, hogy sorsunk adott.
Osho szintén nagyon jól szemlélteti a sors törvénye és a vonzás törvénye közötti összefüggést. Ő azt mondja, hogy bizonyos feladatokkal, lehetőségekkel születünk le a földre. Ezeket meg tudjuk oldani, ki tudjuk bontakoztatni, ha akarjuk, de az sem törvényszerű, hogy kibontakoztatjuk őket. Képzeljük el, hogy ezek a feladatok, lehetőségek egy tarsolyban vannak. A tudatos gondolkodás, a szabad akarat lehetővé teszi számunkra, hogy azokat a feladatokat oldjuk meg, amelyeket akarunk, azokat a lehetőségeket használjuk ki, amelyeket akarunk. De a szabad akarat révén mindenki csak a saját tarsolyában lévő dolgok közül tud megvalósítani! Ha nincs a tarsolyodban egy adott lehetőség, amit akarsz, azt nem is fogod tudni bevonzani, hiába is szeretnéd.
Tehát szerintem, ahogy Osho is mondja, a karma törvénye nem megy szembe a vonzás törvényével. Nem ellentétesek, nem zárják ki egymást.
Mindkettő létezik. Mindkettő egy univerzális törvény, amelyek jól kiegészítik egymást. Mert minden, mindennel összefügg!
A vonzás törvénye értelmében, ha negatívak a gondolataid, akkor a tarsolyodból a negatív dolgokat fogod bevonzani, de ha pozitívak a gondolataid, akkor a pozitív dolgokat.
Tulajdonképpen a vonzás törvényének tudatos alkalmazása hozzásegíthet ahhoz, hogy a sorsod a lehető legpozitívabb kimenetelű legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése