2012. február 11., szombat

Az Elemek Angyalai




Az Elemek Angyalai spirituális utunk és meditációink során figyelnek ránk, mert ez elengedhetetlen velejárója a fejlődésünknek, haladásunknak és előbbre jutásunknak. Neveik nem emberi eredetűek, inkább rezonancia jellemez minden arkangyali rendet. 
Mihályé az első rend. Ma-Ha-El, a "Nagy Isten szankszritül a Maha nagyot jelent, az El pedig Istent(az ősi egyiptomi nyelvben és héberben is ugyanez a jelentése). Az El ragot minden arkangyali névben megtaláljuk. Mihály fényének színe a piros minden árnyalata. Ő a Fény és a Tűz Arkangyala. 
Gabriel Arkangyal rendje következik, vagy az ősi egyiptomi kiejtés szerint Kha-Vir-El. Gavagy Kha vágyat, szentimentalizmust és szeretetet fejez ki, a Bir vagy Vir pedig elementálokat képvisel. Gabriel fénye égszínkék, sok különböző árnyalatban, ő a Víz és a folyadékok ura, amely a bolygó háromnegyedét alkotja. Gabriel az egész lelki szféra felelőse. 
Raphael Ra-Fa-El. Az ősi Egyiptomban Ra a napot jelenti, a Fa a vibrációt:" Nap-rezgés-Isten". Raphael az energia Arkangyala, a violaszín jellemző rá. Ez a szín Mihály piros és Gabriel kék színeiből tevődik össze, és ezért Raphael a másik kettő segítőjeként, magasabb helyen áll a rangsorban. a planéta teljes egészében Raphael felügyelete alatt áll, aki kontrollálja az elektronikus erőket, más szóval az éteri vitalitást. Uriel,U-Ra-El,- Aki valamennyi Arkangyal munkáját koordinálja az anyagi testen belül. Az ősi Egyiptomban,U a teret jelenti, Ra a napot: - Tér-Nap-Isten. 
Uriel tartatja be az univerzális rend és harmónia törvényeit, amelyek a testeinkben, valamint közöttünk, bennünk kell, hogy megteremtődjék. A szín amely Uraelt jellemzi:az ezüstfehér. 
Az életjelenségek minden szinten az Elemek Arkangyalainak munkái. Amikor egy emberi lény először inkarnálódik az alacsonyabb világokba, azt mindig egy-egy Arkangyallal együtt teszi, aki az Elemek Rendjéből való és vele tart. Ezért minden emberi testben dolgozik egy egy Mihály, egy Gábriel, egy Raphael, egy Uriel, és egy Shamael. 
Shamael, a Föld Angyala, Lucifer első kivetítődése, a Fény Angyala és a dualitás őrzője. Shamael maga nem egy Arkangyal, angyali szinten van. Nézzük most az utat, hogy szolgálják ők a fizikai létet mint a Föld és az ásványok Arkangyalai, a többi Arkangyallal való együttműködésük során. Shamael szolgáltatja az anyagot a csontokhoz, az izmokhoz és a szerveinkhez. Mihály adja nekünk a testünk melegét és vér színét. Gábriel a különféle testnedveket. Raphaeltől kapjuk az éteri vitalitásunkat és fontos szerepet játszik egészségünk fenntartásában. 
Éjszakánként, amíg mi pihenünk, az Arkangyalok dolgoznak testünkön, és ha szükséges, javításokat végeznek egészségünk érdekében. Az Arkangyalok hibátlanul dolgoznak. E tökéletes feladatmegoldás kapcsán, segítenek karban tartani fizikai testünket, építeni és fejleszteni lelki és szellemi megnyilvánulási formáinkat, valami éteri testünket. Az Arkangyalok valamennyi univerzumban hasonlóképpen végzik munkájukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése